Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 385.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1XI COPA CACOAL DE XADREZ U12 FEMININO BRA
0 Минути
235° TORNEO DE AJEDREZ BLITZ LA BOTA 2019 ECU
1 Минути
3ESCOLAR INDIVIDUAL CASTELLÓ 2019 - (Círculo Mercantil, C/Echegaray - 1-3 - bajo) ESP
2 Минути
42019 Aurora Winter Bliss JU900 CAN
2 Минути
5III Festival Nacional de Ajedrez de la Juventud ''Monterrey 2019'' Categoría Sub 10 ABSOLUTA MEX
2 Минути
6AJEDREZ MARTELLI - Campeonato Infantil Jorge Laplaza in memoriam 2019 ARG
9 Минути
7XI COPA CACOAL DE XADREZ JUVENIL MASCULINO BRA
11 Минути
8XI COPA CACOAL DE XADREZ 8 ANOS MASCULINO BRA
12 Минути
9Escuela Municipal de Ajedrez Roberto Grau - 17/11/2019 - Blitz De Domingo ARG
14 Минути
10Abierto Internacional Comuna de Timbues - 120.000 en premios 15 al 18 Noviembre Presencia estelar de Mareco, Pichot, Rodriguez y Sorin ARG
14 Минути
11The Hans & Stefi Cohn Memorial: Challengers ENG
15 Минути
12The Hans & Stefi Cohn Memorial: Open ENG
15 Минути
13Open November 2019 MTN
16 Минути
14VIII Obert Escacs del Moianes 2019 (228924) CAT
17 Минути
15XI COPA CACOAL DE XADREZ 7 ANOS MASCULINO BRA
17 Минути
16XI COPA CACOAL DE XADREZ ABSOLUTO FEMININO BRA
17 Минути
171ο Open «BLITZ» με διεθνή αξιολόγηση Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 18.00 (3'+2'') - ΣΟΠαγκρατίου - Σχολή Γαλανός - Συνολικά Έπαθλα 100€ + Κύπελλο + Μετάλλια GRE
18 Минути
18XI COPA CACOAL DE XADREZ ABSOLUTO MASCULINO BRA
20 Минути
19V Torneig d’Escacs ‘Fira de la Puríssima’ id. 231465 CAT
22 Минути
20Bancentraliano 2019 DOM
23 Минути
21Torneo Provincial de Ajedrez Peravia ,2019 DOM
29 Минути
222a Copa Miguel Chávez Categoría Aficionados MEX
31 Минути
23Torneo Internacional Open JR Capablanca ,Lara 2019 Sistema Suizo Individual Acelerado - Inscripcion Bs. 20.000 VEN
33 Минути
24Torneo Practica PER
34 Минути
251er. Torneo "Popeyes Americano" 2019 HON
35 Минути
26Ligue élite du dimanche - S11 - Séries éliminatoires CAN
36 Минути
271º Torneio de Xadrez "Hotel Principe Lisboa" - (17/11 - 20:30) POR
37 Минути
2832º Jogos da Juventude do Parana 2019 - Divisão B Convêncional Feminino BRA
37 Минути
29 V Torneio Xadrez no Bolhão POR
39 Минути
30TORNEO RAPIDO SABATINO - CLUB DE AJEDREZ ZUGZWANG ARG
40 Минути
31Campeonato Nacional de Ajedrez Blitz 2019 PAR
40 Минути
32Final del Campeonato Nacional por Equipos 2019 NCA
40 Минути
332a Copa de Ajedrez "Miguel Chavez" Avanzados 1600 a 1799 MEX
41 Минути
341ο Χειμερινό Μαθητικό Rapid 7 γύρων - Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 17.00 Σκακιστική Σχολή Γαλανός - Δηλώσεις εώς Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 17.00 GRE
42 Минути
35III Torneo de Ajedrez Blitz Ciudad de Chimbote PER
44 Минути
36VILLA MARTELLI, II TORNEO INTERNO TERCERA CAT. 2019 ARG
47 Минути
37Campeonato Cearense de Xadrez Absoluto 2019 - FINAL BRA
50 Минути
38VII TORNEO DE AJEDREZ SATIPO SELVA CENTRAL 2019 - RÁPIDAS PER
51 Минути
39VIII Festival Internacional Ciudad de Lorca, Torneo B Sub-2150, (ID_229619) ESP
51 Минути
402da Copa de Ajedrez "Miguel Chavez" Categoría Expertos MEX
51 Минути
41TORNEO DE CANDIDATOS 2019 -CLUB DE AJEDREZ ZUGZWANG- ARG
52 Минути
42Torneo ITT "114° Aniversario del Club Argentino de Ajedrez" - 12 al 18/12/19 Con Norma de MI. - Informes e inscripciones: WhatsApp: +54 9 351 5126 557 ARG
52 Минути
43Campeonato Niteroiense de Xadrez - 2019 BRA
53 Минути
44Cupa "Sig-Mar", ed. a V-a, U14, Sighetu-Marmatiei ROU
55 Минути
45Cupa "Sig-Mar", ed. a V-a, U14, nelegitimati, Sighetu-Marmatiei ROU
55 Минути
46VIII Festival Internacional Ciudad de Lorca Grupo A, (ID_229612) / Open Normas MI GM... ESP
56 Минути
47TORNEO DE AJEDREZ JUVENIL TALENTO NORTE - ABSOLUTO - PIURA PER
58 Минути
48III Festival Nacional de Ajedrez de la Juventud ''Monterrey 2019'' Categoría Sub 10 FEMENIL MEX
1 Часови
49Turneu Tradicional ''28 Nentori'' - Dita e Flamurit KOS
1 Часови 4 мин.
50IV Torneo Nacional de Ajedrez "Dr. José Zayden Domínguez" Primera Fuerza MEX
1 Часови 9 мин.